27.5.11

Σε τι χρησιμεύουν τα περιστέρια ?

Στην Ινδία οι αγελάδες είναι ιερές και κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να τις πειράζει κανείς. Υπάρχουν αγελάδες παντού. Και εκτός από τις αγελάδες, είναι και οι μακάκες. Οι απόγονοι του Hanuman, του θεού των μαϊμούδων. Κυκλοφορούν παντού, σουλατσάρουν στους δρόμους και στις πλατείες, κρέμονται από το παράθυρό σου και σου κλέβουν τις μπανάνες, κάνουν μονόζυγο στα ηλεκτροφόρα καλώδια και μένεις χωρίς ρεύμα μια βδομάδα. Κάθε τόσο τις μαζεύουν, και τις μεταφέρουν λίγο παραπέρα σε κανένα ναό για να τις προσκυνήσεις ή σε κανένα πάρκο για να παίξουν. Σε λίγο βέβαια, γυρίζουν ανανεωμένες από τη βόλτα και ξαναρχίζουν τα δικά τους.

Ευτυχώς εμείς έχουμε μόνο περιστέρια. Και δεν είναι καθόλου ιερά. Δεν λατρεύουμε κανέναν θεό που να έχει την κεφάλα του περιστεριού. Και εξάλλου γιατί να είναι ιερά; Οκ, ας πούμε ότι στο μακρινό παρελθόν ήταν αγγελιοφόροι. Αλλά από τότε που βγήκαν τα email, πάει το μόνο χρήσιμο πράγμα που ήξεραν να κάνουν. Και τώρα μας εκδικούνται, χέζοντας όπου βρουν. Ή μήπως χέζουν μόνο στο δικό μου αυτοκίνητο; Παρκάρω φαίνεται κάτω από τις τουαλέτες. Αλλά και πιο κει να παρκάρω δεν βγάζω άκρη μαζί τους, υποπτεύομαι ότι τα αμολάνε την ώρα που πετάνε. Και δεν είναι μόνο το αμάξι. Τα κάνουν και στη βεράντα σου. Όσα cd και να κρεμάσεις, το μόνο που καταφέρνεις στο τέλος είναι να σου χέσουν και τα cd.

Και το θράσος τους υπερβαίνει τα όρια κυρίως στις πλατείες. Μαζεύονται, μαζεύονται, μαζεύονται και κάθονται και σε κοιτάζουν με το πειναλέο ύφος τους, γιατί το ξέρουν ότι το κάτι τις σου θα τους το δώσεις. Εσύ πηγαίνεις προς τα κει και βροντοχτυπάς λίγο τα πόδια σου, οπότε αρχίζουν να φτερουγίζουν όλα μαζί και να απομακρύνονται με τον εκνευριστικό τους κράξιμο. Και τι κατάλαβες; Σε 2 λεπτά έχουν ξανάρθει, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με το ίδιο πειναλέο ύφος και εσύ ανήμπορος, κάθεσαι και τα κοιτάζεις. Και σε λίγο... "πλουφ", σου έρχεται και μια στο κεφάλι, έτσι, για το γούρι. Αρχίζεις να κατεβάζεις Χριστούς και Παναγίες, μέχρι και τον Βούδα επικαλείσαι. Αλλά όχι, δεν σε σώζει τίποτα. Αυτά θα κατακτήσουν τον κόσμο.

7 σχόλια:

  1. τα σπάνε τα περιστέρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαντασου τί γραφουν αυτα στα δικά τους βλογκς για τα καθαρματα τους ανθρωπους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος έχει cd για πέταμα (και συνεπώς για χέσιμο) να μου τα στείλει! Πληροφορίες εντός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως είμαι με τα περιστέρια! Σκατά μας αξίζουν και όπως πάντα είναι αγγελιαφοροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμερικλανε.. ΕΓΡΑΨΕΣ!!! απόλυτα σωστός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο ποίημά μου "ερμηνείες" έγραψα: ο ποιητής είναι ο νέος με το περιστέρι στον ώμο...
    Ομολογώ πως δεν είχα σκεφτεί την παράμετρο των αφοδεύσεων... Θα ήταν στιγμιαίο, φαίνεται, το ποίημα - το περιστέρι δεν πρόλαβε.
    Ξενούδης
    http://xenoudis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2:48 π.μ.

    Ρώτα και τον Καρατζαφέρη ποσο ευλογημενος νιωθει; Θυμασαι που του εκατσε το περιστερι στη κεφάλα; Δεν τον εχεζε καλυτερα; Πιο πολυ γελιο θα ειχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε μας μια μούρλια κι εσύ....Μπορείς!!!