10.8.11

Δεν είδα τίποτα

Στα πλαίσια του παγκόσμιου συνεδρίου της Γυναικείας Αλληλεγγύης, τρεις γυναίκες από διαφορετικές χώρες του κόσμου καλούνται να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από το πείραμα που διεξήχθη με στόχο να συμμετέχουν και οι άντρες στις δουλειές του σπιτιού. Τον λόγο παίρνει πρώτα η Γερμανίδα.

-Γερμανίδα: Αποφάσισα να αφήσω άπλυτα τα πιάτα για μια εβδομάδα. Ο Χανς με αγριοκοίταξε με μίσος από τη πρώτη μέρα. Την πρώτη εβδομάδα δεν είδα τίποτα. Καμία προκοπή. Τη δεύτερη όμως εβδομάδα ο Χανς μου, γυάλισε τη κουζίνα και την έκανε να αστράφτει από φόβο μη πάθουμε καμία σαλμονέλα.

Στη συνέχεια παίρνει το λόγο η Γαλλίδα.

-Γαλλίδα: Είπα να μη βάλω πλυντήριο για όσο καιρό χρειαστεί. Ο Ρενέ ξέμεινε από ρούχα και άρχισε να κάνει πολλές φασαρίες για τη γαιδουριά μου. Την πρώτη εβδομάδα δεν είδα τίποτα. Τζίφος το πείραμα. Τη δεύτερη εβδομάδα δεν είδα τίποτα. Άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου. Την τρίτη όμως εβδομάδα ο Ρενέ, έβαλε πλυντήρια, και σιδέρωσε κιόλας γιατί δεν είχε βρακί να φορέσει.

Τέλος παίρνει το λόγο η Ελληνίδα Coύλα.

-Cούλα: Αποφάσισα να σέρνομαι σα το φίδι μέσα στο σπίτι και να μην κάνω καμία απολύτως δουλειά του σπιτιού. Ούτε καθαριότητα, ούτε μαγείρεμα, ούτε σίδερο, ούτε να πάρω αυτό να το βάλω εκεί. Ήθελα να βεβαιωθώ πως ο Μήτσος μου νωρίς νωρίς θα έπιανε το νόημα μαζί με το σφουγγαρόπανο. Την πρώτη εβδομάδα δεν είδα τίποτα, την δεύτερη εβδομάδα δεν είδα τίποτα, την τρίτη εβδομάδα δεν είδα τίποτα. Την τέταρτη εβδομάδα άρχισα να βλέπω λίγο από το δεξί μάτι....

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1:02 π.μ.

    Το σκετσάκι αυτό το έπαιξαν τα παιδιά της ομάδας μου στην κατασκήνωση όπου βρέθηκα ως ομαδάρχισσα λίγες μέρες πριν. Μιλάμε για πολλά γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...!!
    Φοβερο αστειο..Οσο και παλιο...
    Σκεψου Κουλιτα το -70..Οταν το λεγαμε
    Οι ακουοντες...Λεγανε...
    -Βρε..Καλα της εκανε...!!
    Αξεστοι ανθρωποι...!!ΧΑΧΑΧΑ...!!
    Σημερα δεν γινονται αυτα...!!
    Παντως...Ολα οφειλονται στις..Μητερες...!!
    Ο καυμενος ο Μητσος..Ανημπορος..!!
    Σαν αναπηρος..!!
    Φοβαται περισσοτερο να μην τον δουνε...
    Παρα την ιδια τη δουλεια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο 70 ρε μαχαίρη, και το 90 μη σου πω! Ακόμα και το 2000 σε κάποια μέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι 'ναι τα πράγματα στον τόπο μας. Ο Μήτσος ήταν, είναι και θα είναι ελληνικόν όνομα και χαρακτηρισμός κι η Coula θα παραμείνει Κούλα... αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε μας μια μούρλια κι εσύ....Μπορείς!!!